Coeficientul de transfer termic

COEFICIENTUL DE TRANSFER TERMIC

Mereu auzim despre acest detaliu cand ni se vorbeste despre tamplaria termopan. De cele mai multe ori aceasta caracteristica cantareste greu atunci cand alegem tamplaria termopan ideala pentru proiectul nostru.

Este important de stiut ca izolatia termica este realizata atat de rama cat si de pachetul de sticla. Oricine isi doreste ca tamplaria termopan sa fie estetica, in armonie cu structura arihtecturala dar in principal sa asigure confortul termic, sa realizeze economii la incalzire. Asadar, coeficientul de transfer termic reprezinta un factor determinant in dimensionarea si configurarea corecta tamplariei.

Iata ce inseamna acest coeficient si la ce anume foloseste.

CUM SE CALCULEAZA COEFICIENTUL DE TRANSFER TERMIC ?

Coeficientul de transfer termic reprezinta cantitatea de caldura (sub forma de energie) care se pierde printr-o suprafata de 1 mp in fiecare secunda in anumite conditii de temperatura. Se masoara in W/mpK. Astfel, valorile cele mai mici reprezinta izolatia termica cea mai buna.

Coeficientul de transfer termic este evidentiat separat atat pentru rama profilului din pvc cat si pentru pachetul de sticla pe care il vom utiliza. Uzual, acest coeficient are valori cuprinse intre 1,6W/mpK – 1,00W/mpK pentru rama profilului si valori cuprinse intre 1,1W/mpK – 0,5W/mpK pentru pachetul de sticla folosit. De retinut ca unele configuratii nu pot fi realizate doar prin simpla alegere a produselor cu cel mai mic coeficient de transfer termic din motive pur tehnice.

Este bine de stiut ca rezultatul dorit poate fi obtinut prin configurarea unui produs alcatuit din elemente perfect compatibile care influenteaza coeficientul de transfer termic total. Printre aceste elemente enumeram: geamul, profilul si bagheta distantier dintre foile de sticla. De aceea, pentru a obtine rezultatele dorite este indicat sa apelati la un specialist.

In domeniul constructiilor in Uniunea Europeana nu se cere un anumit tip de profil, ci o valoare specifica a coeficientului de transfer termic pentru ca doar acesta reprezinta performanta termica a tamplariei si nu marca profilului sau numarul de camere.

RECOMANDAREA NOASTRA

Alegerea coeficientului de transfer termic trebuie facuta in functie de ce anume doriti sa obtineti de la tamplarie impreuna cu alti factori determinanti cum ar fi tipul constructiei, gradul de izolare termica al cladirii, materialele folosite, orientarea geografica si structura.

Un numar mare de camere izolatoare in profil, nu garanteaza si un transfer termic excelent. Nu va lasati furati de magia numarului mare de camere deoarece cel care conteaza in realitate este coeficientul de transfer termic.

Recomandarea noastra este un sistem cu un transfer termic cu valori totale apropiate de 1,00W/mpK si suprafete vitrate generoase.

Apelati cu incredere la un inginer Adeprim care va va consilia pentru configurarea ideala a tamplariei dumneavoastra!

 

grafic termic

 

Lasă un comentariu